Första kvartalet för NWG

Första kvartalet för NWG

Publicerad
2020-04-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

I delårsrapporten för New Wave Group inleder Torsten Jansson, VD för New Wave Group, med; Året inleddes starkt med god resultatökning under januari och februari. Glädjen över det blev dock kortvarig, då Coronakrisen slog till med fullkraft i mars.

Minskad efterfrågan
Omsättningen minskade med 4% till 1 441 miljoner kronor jämfört med 1 505 miljoner för motsvarande period år 2019. Rapporten framhäver att ett flertal lager var helt eller delvis stängda under mars och försäljningen till detaljhandeln sjönk dramatiskt, då man i vissa länder inte fick ha butikerna öppna. Detta är något som drabbade även profilomsättningen.
Rörelseresultatet minskade med drygt 70 miljoner kronor, från en vinst på 46 miljoner kronor till en förlust på 24 miljoner.

Ovis framtid
I rapporten kommenterar Torsten Jansson om hur han tror att framtiden kommer bli, något som han uttrycker är svårt, åtminstone i det kortare perspektivet.

– Jag hade verkligen sett fram emot 2020, som skulle bli det bästa för New Wave Group någonsin. Istället får jag nu ser fram emot att leda New Wave genom ännu en kris, skriver Torsten Jansson i en kommentar.
– Den här krisen liknar ingen annan vi gått igenom, men tänker man tillbaka, har det delvis varit som i samband med SARS, galna ko-sjukan, fågelinfluensan, IT-kraschen i början av 2000-talet och finanskrisen år 2008/2009.

– Så på något sätt och viv av erfarenhet från dessa kriser, är mitt mål att New Wave ska gå starkt även ur denna kris, men det kommer att bli både tufft och svårt.

Till sist konstaterar Torsten Jansson att; koncernen går in i denna kris med starka varumärken, en bra organisation, en stark balansräkning och förhoppningsvis ska de gå ur krisen, ännu mer konkurenskraftiga.