Handbollsvatten i kartong   Krister Bergström​, Berit Hoffman, Stefan Lövgren

Handbollsvatten i kartong

Publicerad
2020-03-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

I januari inleddes ett samarbete mellan Tetra Pak, Handbolls EM och Svenska Handbollslandslaget, där det förpackade vattnet ska levereras i klimatsmarta kartongförpackningar.

– Hållbarhet är en viktig del av vår strategi. Det är både spännande och stimulerande att arbeta för mer hållbara sportevenemang, tillsammans med ett svenskt företag som Tetra Pak, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget AB.

I Sverige säljs stora mängder förpackat vatten, inte minst i sportsammanhang. Vatten i kartong är ett bra val jämfört med andra material enligt livscykelanalyser (se QR) utförda av tredje part.

– Vårt samarbete med handbollslandslaget är en spännande möjlighet för oss att lyfta viktiga frågor kring hållbarhet i partnerskap med en organisation som når en bred målgrupp. Vi på Tetra Pak utvecklar framtidens hållbara förpackningar och gör det goda valet enkelt för konsumenter, säger Berit Hoffmann, på Tetra Pak.