Snabbguide för päron

Snabbguide för päron

Publicerad
2019-08-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Statens medieråd har lanserat snabbguider i sociala medier riktade mot vuxna, för att höja föräldrarnas kunskap inom området. De tar upp det viktigaste att känna till om sociala medier och hur ungdomar använder de olika plattformarna.

– Vi ser att det finns en klyfta mellan föräldrars insyn i ungas digitala vardag och den ökade medieanvändningen bland unga. Förhoppningen är att dessa snabbguider för föräldrar kan hjälpa till att överbygga den klyftan, säger Helena Dal, verksamhetschef på Statens medieråd.

Guiderna (länk) tar även upp vilka skyldigheter och rättigheter användarna har juridiskt, vilka personuppgifter som sparas och hur man gör, om man vill lämna ett socialt nätverk.

– Föräldrar spelar en viktig roll när det gäller att prata med barn och unga om alltifrån mobbning till kritiskt tänkande på internet, säger Helena Dal.
– Det är lätt att bli avfärdad om man inte vet något om vad de unga faktiskt gör på Snapchat, Instagram eller Youtube. Vår förhoppning är att snabbguiderna ska underlätta dessa samtal.