Världens första barfotaskor, på riktigt

Världens första barfotaskor, på riktigt

Publicerad
2019-06-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Foto; Carlsberg Sverige

I början av april lanserade varumärket Somersby en begränsad upplaga av odlade sandaler, där man riktigt känner gräset mellan tårna. Företaget tog fram sandalerna för att man skulle slippa vänta efter de sköna barfotadagarna som sommaren erbjuder.

– Vi ville hitta ett sätt att erbjuda hopp om våren innan den var här. Att unna sig en välkyld, alkoholfri Somersby-cider är ett sätt. Att gå barfota i gräset är ett annat, säger Ann Baker, på Carlsberg Sverige.
– Förutom att känslan av gräs under fötterna är fantastik, har forskning visat att det kan medföra fördelar som minskad stress och ökade endorfinnivåer, något som verkligen välkomnas. Med våra fotriktiga sandaler kan man uppleva vårkänslor redan nu.

Sandalerna tillverkades endast i 50 par och är handgjorda i Sverige, av 100% nedbrytningsbara spillprodukter. Samtliga intäkter går till organisationen Håll Sverige Rent.

Foto; Carlsberg Sverige