Positionerar sig inom framtidens utskrifter

Positionerar sig inom framtidens utskrifter

Publicerad
2019-06-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

Uppsalaföretaget Inkclub satsar på framtidens marknad i 3D-printing och förvärvar huvuddelen av Prima Printer Nordic AB.

– Vi ser starkt på framtiden inom 3D-print. Det öppnar upp en helt ny marknad för oss utöver den etablerade bläck- och tonermarknaden, säger Martin Benckert, VD på Inkclub.
– Segmentet visar på hög marknadspotential och vi tycker att det är extra spännande att satsa på denna nischaktör. Vi kommer nu att ligga i framkant inom den nya teknologin.

Allt fler företag tar till 3D-tekniken för att tillverka sina produkter och de finns idag främst inom medicinteknik och sjukvård, forskningsvärlden och tillverkningsindustrin.

– Det här är en kraftigt expansiv bransch där nya tillämpningsområden tillkommer hela tiden. Vi har bara sett början av tillväxten på denna marknad, avslutar Martin Benckert.

Prima Printer Nordic AB grundades år 2014 och omsatte år 2017 drygt 58 miljoner kronor. Inom sortimentet finns 3D-skrivare, filament, reservdelar och tillbehör, som säljs både via B2B via återförsäljare samt B2C via egen e-handel.