FocusNeo blir del av tysk koncern

FocusNeo blir del av tysk koncern

Publicerad
2019-06-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu har FocusNeo slutit en överenskommelse med tyska Maas+Roos AG, en global producent av ljusskyltar och lösningar med LED-teknik. Enligt överenskommelsen blir nu det tyska bolaget minoritetsägare i FocusNeo, med en option på ökat aktieinnehav i framtiden.

– Det här är början på en ny era efter ett långt och framgångsrikt samarbete. Vi är glada att kunna fortsätta utvecklingen av vårt företag med en stark ägare som Maas+Roos bakom oss, säger Magnus Näslund, VD på FocusNeo.
– Tillsammans stärker vi inte bara vårt erbjudande, utan vi ser även stora fördelar inom exempelvis produkt- och tjänsteutveckling.

Lång relation
Samarbetet mellan de båda bolagen startade redan år 1975 och idag är FocusNeo exklusiv återförsäljare av produkter från Maas+Roos på den nordiska marknaden. Tillsammans har de båda företagen drivit utvecklingen av ljusskyltar.

– Vi är mycket glada över att officiellt välkomna FocusNeo i Maas+Roos-familjen. Affären är ett mycket viktigt steg i vår strategiska ambition att bli en global, världsledande leverantör av skyltlösningar, säger Alexander Burrak, CEO Maas+Roos Group.
– FocusNeos styrkor inom försäljning, design och projektledning blir ett fantastiskt tillskott till vårt erbjudande.

Genom åren som gått har de båda hjälpt varandra med stora kunder som SEB, ABB och Hydro med profilering och ljusskyltar. Koncernen Maas+Roos Group omsätter nu drygt 42 miljoner euro och har ca 450 anställda.