Sport Design Sweden växer i väst

Sport Design Sweden växer i väst

Publicerad
2019-05-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Sedan två år driver Sport Design Sweden ett försäljningskontor i Denver, Colorado, USA och sedan januari i år, har kontoret förstärkts med Jonas Samuelsson. Jonas arbetade tidigare på kontoret i Stockholm och har nu flyttat över Atlanten och blivit försäljningschef.

– Vi jobbar på samma sätt i USA som vi framgångsrikt gjort i Europa och siktar på att sälja Customized Merchandise till sportklubbar och skidorter. Vi jobbar idag med ett 20-tal sportklubbar och ett 20-tal skidorter på den amerikanska marknaden, säger Niclaes Wijk, medgrundare och VD på Sport Design Sweden.
– Vi är bl a officiell partner till USL, motsvarigheten till Superettan i det amerikanska soccer-systemet. Där började vi och nu går det snabbt och vi får fler och fler klubbar, även utanför USL. Den senaste klubben vi fick som kund är NHL-klubben Toronto Maple Leafs i Kanada.

Tillsammans med Erik Willborg, CEO på Sport Design Sweden i USA, ska Jonas utveckla det amerikanska försäljningsbolaget och bygga upp en organisation. Att kontoret är placerat i just Denver beror på läget nära de många skidorterna i Colorado.

– Nästa steg blir att vi även ska bygga vår nya avdelning e-commerce i USA. Just nu har vi väldigt bra utveckling på e-commerce i Sverige och vi lär oss jättemycket varje dag, fortsätter Niclaes Wijk.
– Fler och fler klubbar gillar vårt upplägg, där vi hjälper klubbarna att ta risk när det gäller merchandise, samtidigt som vi driver deras försäljning online. Vi ligger långt fram i Sverige generellt när det gäller webbhandel och den kunskapen ska vi ta med oss till USA.