Ny VD på Sandryds Group

Ny VD på Sandryds Group

Publicerad
2019-05-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Sedan den 1 april är Mathias Ehrnström ny VD för Sandryds Group.
Han kommer arbeta parallellt med avgående VD Jonas Cedås fram till sommaren. Mathias kommer närmast från rollen som vice VD på företaget Bolon, som säljer vävda vinylgolv och mattor för offentliga miljöer.

– Mathias är en driven ledare med erfarenhet, som gör bolaget väl rustat för fortsatt expansion och tillväxt, säger Sara Bergström, styrelseordförande för Sandryds Group.

Under sin tid på Bolon har Mathias medverkat till vinstutveckling och startat säljbolag i sex länder.

– Sandryds verkar inom ett växande segment och skapar yrkeskläder som folk bär med glädje och stolthet. Jag tror min erfarenhet av att förstå behoven hos både återförsäljare och slutkund, kan vara till stor nytta, säger Mathias Ehrenström.

Jonas Cedås går vidare till rollen som strategisk rådgivare för Sandryds ägarbolag Frankenius Equity AB, ett investmentbolag med 15-talet investeringar; däribland webbutiken Junkyard som säljer street-, sport- och modekläder.

– Det var rätt timing helt enkelt. Den fina utvecklingen gör att jag nu lämnar det operativa VD-ansvaret och kan stötta Mathias till fortsatt framgång, kommenterar Jonas Cedås.

Sandryds Group grundades 1991 och är verksamt inom yrkes- och profilkläder. Omsättningen år 2018 landade på ca 185 miljoner kronor.