Utsedda till Gasellföretag

Publicerad
2019-02-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

Affärstidningen Dagens Industri utnämner varje år Sveriges snabbast växande företag till Gaseller. 3D-printföretaget Protech, som grundades 1993, firade dubbelt förra året; dels 25-årsjubileum, dels utnämningen till Gasellföretag 2018.

– Det är otroligt roligt att Protech för andra gången har utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri, säger Anders Brask, VD på Protech.
– Senast det begav sig var 2007. Att klara den tillväxt som krävs för att bli Gasellföretag två gånger, har inte varit möjligt utan vår fantastiska personal.

Protech är idag en koncern, med dotterbolag i alla nordiska länder, som omsätter över 100 miljoner kronor och är en av Nordens största återförsäljare av 3D-skrivare.

Kriterierna
För att ett företag ska kunna bli utsett till Gasellföretag måste vissa kriterier uppfyllas gällande både omsättning och antalet anställda. Inte mindre än 10 miljoner kronor måste omsättas årligen och företaget måste minst ha fördubblat omsättningen, om man jämför det första och senaste räkenskapsåret.
Dessutom är ett krav att omsättningen ökat varje år de senaste fyra åren och ett annat är att det ska vara minst tio anställda.

QR; http://fakta.gasell.di.se/