Stadium återigen 100% familjeägt

Stadium återigen 100% familjeägt

Publicerad
2019-02-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Foto; Stadium

I slutet av augusti slöts överenskommelsen att banken Ikano AB säljer tillbaka sina 26,8% av Stadium, till grundarna Ulf och Bo Eklöf som blir de enda ägarna av sportkoncernen.

Ikano AB har ägt drygt en fjärdedel av bolaget sedan 2005.

– Det har varit ett nöje att arbeta med Stadium under åren. Jag vill särskilt tacka familjen Eklöf, representerad av Ulf, Bo och Karl, för fantastiskt samarbete och affärsrelation, säger Lars Thorsén, VD för Ikano Group.
– Våra företag delar liknande värderingar och vår vänskap kommer att bestå. Jag önskar hela Stadium-teamet det bästa för framtiden.

Överenskommelsen om att köpa tillbaka och därigenom göra bolaget 100% privatägt, träder i kraft den 1 april 2019. Tillväxten från år 2005 till 2018 har varit ca 70% och Stadium Group omsätter i år drygt 7 miljarder kronor.

– Vi har tillsammans med Ikano haft en fin tillväxt och fått både mod och möjlighet att fortsätta utvecklas. Självklart är vi enormt stolta över samarbetet och de lärdomar det gett oss, men vi känner oss också tacksamma för möjligheten vi nu har att hämta hem bolaget fullt ut och fortsätta satsa framåt, säger Karl Eklöf, VD på Stadium Group.