Offensivsatsning på nytt logistikcenter

Offensivsatsning på nytt logistikcenter

Publicerad
2019-02-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Bild; Fristads Kansas Group Press

Koncernen Fristads Kansas Group beslutade år 2018 att investera i ett nytt logistikcenter i Viared, utanför Borås. Första spadtaget till den nya anläggningen togs i juni 2018 och när den är färdig, under år 2019, flyttar både koncernens huvudkontor samt varumärket Fristads lagerlogistik och kontor in i 18 000 kvm nya lokaler.
Satsningen görs för att möta kundernas ökade krav på korta ledtider och effektivitet i leveranserna. Till den nya anläggningen investeras det även i robotsystem, som ökar automationen i pack- och plocklogistiken.

– Fristads, både som varumärke och verksamhet, går starkt framåt och vi upplever dagligen att vi både stärker banden med befintliga kunder och etablerar nya relationer, säger Anders Hülse, VD på Fristads.

Varumärket Fristads är en del av Fristads Kansas Group, en av Europas största leverantörer av yrkes- och profilkläder. Koncernen bedriver verksamhet i fler än 20 länder, omsätter ca 400 miljoner euro och har drygt 1 600 medarbetare.