Norra Europas största mässa

Publicerad
2019-02-20
Skribent
Redaktionen

Vart tredje år arrangeras Scanpack på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan har kommit att bli den största mässan i norra Europa och i oktober 2018 lockade mässan 16 500 deltagare. Totalt sett deltog 463 utställare från 30-talet länder.

– På årets Scanpack kunde vi se extra stort fokus på digitala lösningar; både inom själva produktionen, men även i förpackningarna som visades, säger Anna Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.
– Hållbarhetsspåret har givetvis varit starkt även i år, liksom designens betydelse för förpackningarna och vilka trender vi ser framöver.

Korad vinnare
Inom förpackningsbranschen är utmärkelsen Sustainability Awards en av de mest ärofyllda priserna som finns. På mässan korades det indiska företaget Uflex Limited för Europas mest hållbara förpackning.
Dessutom bjöd mässan på ett stort antal intressanta seminarier, workshops och föredrag. Bland dem kan nämnas Hadar Peled Vaissman, som skapade mjukvaran för variabeldesign på HP Indigo, som höll en föreläsning om det som är bra med digitaltryckta förpackningar.