Norrköping i ljus

Norrköping i ljus

Publicerad
2019-01-22
Skribent
Redaktionen

Foto: Mattias Lindh

Onsdagen den 31 november i fjol hade, för fjärde året i rad, Norrköping Light Festival premiär.

Fram till och med söndagen den 6 januari kunde Norrköpingsborna vandra längs ljusinstallationer mellan kl. 16.00 och 24.00. Denna unika konstutställning har blivit något av en modern klassiker i och med att det är den enda av sitt slag i hela Sverige.

Välgenomtänka budskap
Arrangörerna har haft ett samarbete med Amsterdam Light Festival och denna upplaga bjöd på 12 ljusinstallationer och konstverk från både lokala och internationella konstnärer. Norrköpings stadsmiljö präglades av en samling symboler, former och bilder med viktiga och väl genomtänkta budskap. Dessutom erbjöd man guidade vandringar, där besökarna fick lära sig exklusiv information om både festivalen och konstverken.