Svenska chefer engagerar sig inte

Svenska chefer engagerar sig inte

Publicerad
2018-12-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Under våren genomförde rekryterings- och bemanningsföretaget TNG en undersökning, där över 1 500 jobbsökare i Sverige fick svara på hur de upplever chefer under rekryteringar. Det framkommer att närmare 57% av cheferna inte har läst på eller är insatta i jobbsökarens CV vid anställningsintervjun.

– Det finns många engagerade chefer runtom på svenska företag, men vi ser också att många ledare har allt mindre tid att förbereda sig inför anställningsintervjuer, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG.
– Det är synd då intervjun ofta är den första riktiga inblicken i företaget som en jobbsökare får och att då möta en chef, som inte läst på ett CV eller tagit sig tid att förbereda sig, uppfattas negativt av kandidater.

– Idag är det kandidanternas marknad och chefer måste stå på tå för att få in rätt medarbetare och verkligen prioritera det personliga mötet. Annars väljer många jobbsökare att avbryta sin ansökan, eftersom de upplever att deras blivande chef var oengagerad.

Hela 83% av respondenterna uppger att företagens rekryteringsprocesser är för långsamma, något som även bidrar till att jobbsökare hoppar av rekryteringar eller väljer andra företag.