När proffsen får välja

När proffsen får välja

Publicerad
2018-12-11
Skribent
Redaktionen

När kartongproffsen får ranka vilken kartong de helst arbetar med, rankas Invercote och Incada från Iggesund Paperboard högst, enligt en varumärkesstudie från Opticom International Research. Undersökningen hålls vartannat år sedan 2004 och varumärken från Iggesund ligger allt som oftast högt på listan.

– Varje gång vi placerar oss i toppen av denna undersökning får vi ett kvitto på att våra båda kartongkvaliteter ligger rätt i förhållande till marknadens krav, säger Kenneth Nysten, marknadsdirektör hos Iggesund.

Höga förväntningar
I undersökningen framkommer det också att hög kvalitet och hållbarhetsegenskaper blir allt viktigare urvalskriterier över tid. Dessutom framgår det att konverterarna har höga förväntningar på tryck- och körbarhet i konverteringsprocessen samt på falsningsegenskaper.
200 konverterare från länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien, Schweiz, Belgien och Nederländerna deltog i undersökningen. De båda nordiska bolagen Iggesund och StoraEnso uppfattas som de ledande inom hållbarhet på kartongmarknaden.

Bildtext; The Origin Box är gjord av tre sorters pappersmaterial varav två Invercote och Incada tillverkas av Iggesund Paperboard