Blekingeföretaget är en Gasell

Publicerad
2018-12-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Fredrik Karlsson startade år 2007 dekorföretaget Skylt & Dekor i en tvätthall i Karlskrona, då som ett företag som enbart producerade bildekor och skyltar. Nu, 11 år senare och under företagsnamnet Tryckcentrum i Blekinge AB, har de blivit utsedda till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri.

– Det kan vara tufft att alltid leverera i rätt tid med högsta kvalitet. Våra medarbetare är yrkesskickliga och alltid engagerade. Det är den viktigaste anledningen till den positiva utvecklingen, säger Fredrik Karlsson, delägare på Tryckcentrum.

Ulf Dunér kom med i bilden som delägare år 2010 och tillsammans med Fredrik Karlsson valde de att år 2012 förvärva företaget Tryckcentrum AB, med målet att förstärka produktportföljen. År 2015 övergick Skylt & Dekor under det nya namnet Tryckcentrum.

– Vi är naturligtvis glada över att vår målmedvetna satsning uppmärksammas. Det visar att vi tänkt rätt när vi vågat investera och förnya oss år efter år. Omsättningen har fördubblats på tre år, säger Ulf Dunér, delägare och VD på Tryckcentrum.

För att bli utsedd till Gasellföretag finns det en rad kriterier att uppfylla, gällande såväl omsättningskrav, rörelseresultat, organisk tillväxt samt antalet anställda.