Industriell tvätt och brandsäkerhet

Publicerad
2018-10-26
Skribent
Redaktionen

I ett nyhetsbrev från Madeira berättar företaget om en mängd påfrestande miljöer, som arbetskläder kan utsättas för. Då handlar det inte enbart om de krävande förhållandena som kläderna används i, de nämner även tvätt vid höga temperaturer och blekmedel som kan tänkas behövas. Det är påfrestande inte enbart för tyget i sig, även den applicerade brodyren utsätts.
I nyhetsbrevet tar man upp varför man ska välja certifierade trådar för brodyr på arbetskläder och vilka typer av tråd som klarar värme och lågor.

Klicka på länken för att läsa nyhetsbrevet, på engelska.
http://e-line.acgnystrom.se/pdf/Madeira_Q2_Newsletter-II.pdf

Flambeständigt
Det finns många arbetare som dagligen utsätts för miljöer där det finns en stor risk för plaggantändning. Skulle en brand vara en potentiell fara, är det arbetsgivarens skyldighet att se till att de anställda är tillräckligt skyddade. Det handlar då om att tillhandahålla kläder som är värme- och flambeständiga.
Det är givetvis viktigt att tänka på att det broderade märket eller företagslogotypen på plagget, det ska vara av en brodyrtråd som håller samma nivå av brandskydd.

Klicka på länken för att läsa om Madeiras flambeständiga Fire Fighter.
http://e-line.acgnystrom.se/pdf/madeira_Q2_Newsletter-II_FIREFIGHTER.pdf