Trender från Frankfurt

Trender från Frankfurt

Publicerad
2018-08-21
Skribent
Redaktionen

Marknadschefen Mariella Lundgren på förpackningsföretaget Avisera, som designar nya och innovativa förpackningar som höjer värdet åt kunder, besökte mässan Paper World i Frankfurt. På deras hemsida har Mariella Lundgren svarat på frågor om vilka trender och nya produkter som är aktuella för 2018.
Paper World är världens största mässa för pappers- och kontorsmaterial, som hålls en gång om året där det visas material och produkter från hela världen.

– Det finns några olika trender som utmärker sig lite extra, bl a förpackningar i olika naturmaterial, metaller och hologram. Påsar och anteckningsblock i metaller, paljetter och folier stod verkligen ut. Här ser vi både klassiska metallfärger som silver och guld, men också färger som lila och blå, säger Mariella Lundgren.
– Nyast känns holografiska ytor där ljuset bryts i regnbågens alla färger. Den ihållande hållbarhetstrenden är också tydlig. Vi såg många produkter där strukturen och trycket skapade naturkänslan. Exempelvis tryck i trä- eller korkmönster på olika produkter.

Mariella beskriver även ett nytt typ av fyllnadsmaterial för E-handeln som hon såg på mässan. Det är ett silkespapper skuret i spiraler, som vecklas ut och fyller upp förpackningen på ett snyggare sätt än frigolit eller bubbelplast.