Storsatsar på talanger

Publicerad
2018-08-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Inför OS i Tokyo 2020 förstärker Craft samarbetet med Svenska Friidrottsförbundet, i form av en storsatsning på lovande svenska friidrottare. Nu har 12 talanger blivit handplockade till satsningen, som går under namnet Craft Academy.

– Sveriges förbundskapten i friidrott har tillsammans med Craft och grengruppsansvariga inom friidrottsförbundet, tagit fram en grupp aktiva som vi nu väljer att lyfta fram och satsa extra mycket på, säger Henrik Åbom, sponsoransvarig på Craft Sportswear.
– Målet är att de ska få optimala förutsättningar att träna och utvecklas för att kunna prestera på högnivå under de kommande tre åren i EM, VM och naturligtvis i OS i Tokyo 2020.

Det treåriga samarbetet innebär att Craft bl a förser friidrottstalangerna med tränings- och tävlingskläder, underkläder, tillbehör samt plagg för återhämtning och avslappning. De tolv utvalda idrottarna kommer även vara involverade i Crafts utveckling av nya, innovativa plagg för friidrott.

– Det handlar om några av våra lovande talanger som fram till 2020 förhoppningsvis kommer att ta ytterligare steg och kvalificera sig till kommande EM, VM och OS, säger Karin Torneklint, Sveriges förbundskapten i friidrott.
– Samarbetet med Craft inom Craft Academy kommer att ge dessa idrottare en rejäl boost i deras satsning framöver.