En anrik renovering

En anrik renovering

Publicerad
2018-08-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Under våren har ett av Stockholms landmärken, Grand Hôtel, fått ett nytt utseende; fasaden har renoverats för att lyfta fram det bästa ur husets historia, som i år har 144 år på nacken.

– Med den nya fasaden vill vi berätta Grand Hôtels historia. Med hjälp av den dokumentation som finns över de förändringar som huset genomgått, har vi tagit fram det bästa ur varje epok, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel.
– Renoveringen gör det möjligt för oss att skapa symbios mellan utsidan och de upplevelser som finns innanför våra portar; som exempelvis Cadier-baren och den nyligen ombyggda Vinterträdgården där kulturhistorisk miljö kombineras med toppmodern teknik.

Till detta omfattande arbete blev Big Image anlitade för att klä in hela byggnaden i närmare 2 000 kvm nätvinyl, som dolde arbetet som pågick bakom. Ett arbete som omvandlar den röda färgen på hotellet till den ursprungliga färgen; ljusockra.
Planer finns även på att förnya entrén, måla om taket samt en ljusinstallation till år 2024, när Grand Hôtel firar sitt 150-årsjubileum.