100 bildberättelser om entreprenörskap

100 bildberättelser om entreprenörskap

Publicerad
2018-08-13
Skribent
Redaktionen

Foto; Bild från ICA Nära i Ljung

Förra året firade ICA sitt 100-årsjubiluem och i april fanns det totalt 1 287 ICA-butiker i landet, fördelade på 285 av Sveriges 290 kommuner. Efter jubileumsfirandet tog man fram en bok, som bygger på 100 berättelser från entreprenörer i hela Sverige.

– ICA-handlarna är lokala entreprenörer som genomför mängder av olika initiativ, men det är inte alltid detta syns utåt, säger Eva Burén, kommunikationschef på ICA-handlarnas Förbund.
– I samband med vårt 100-årsjubileum engagerade vi därför fotografer som åkt landet runt för att dokumentera ICA-handlarnas vardag.

En av de 100 berättelserna hette; Scenen för musikal var en kohage i Ljung, där ICA-handlarna Marie Larsson och Christian Palmén från ICA Nära i Ljung lockade 900 åskådare till sin utomhuspremiär utanför butiken.

– Jag hoppas att boken kan bidra till att bredda bilden av det ICA-handlarna gör i samhället. När de engagerar sig på sina orter ser vi att de kan påverka och förändra allt från utanförskap till livsmedelsproduktion och matvanor, kommenterar Eva Burén.

Titeln går under; Lokala avvikelser kan förekomma – i varje ICA-handlare bor en berättelse. Lanseringen skedde den 18 april på Kulturhuset och från den 15 maj finns en fotoutställning på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm, den pågick fram till och med den 15 juni.