100% återvinningsbar kaffekopp

Publicerad
2018-08-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

Volvo Ocean Race är en kappsegling jorden runt och hålls vart tredje år. Inför den elfte och sista sträckan, som startade i Göteborg den 21 juni och tog seglarna till Haag i Nederländerna, var företaget Duni med som sponsor.
Under evenemanget, som är anses vara en av de främsta kappseglingstävlingarna som sträcker sig jorden runt, lanserades den första take away-koppen som är helt fiberbaserad av det komposterbara materialet bagass.

– I bagass har vi hittat ett oerhört intressant material som vi ständigt undersöker och testar för att ta in i kommande produktserier. Att vi nu har funnit en lösning för att producera en av de mest använda produkterna, en kaffekopp för take away, på ett hållbart sätt är en framgång, säger Saloni Deva, IR- och kommunikationschef på Duni.

Bagass är en biprodukt från sockerrör som framkommer vid sockerproduktion och bryts ned till jord på endast några veckor, efter kompostering. Volvo Ocean Race startade den 22 oktober 2017 i Alicante, Spanien och har tagit seglarna från Europa till Afrika, Asien, Oceanien, Sydamerika, Nordamerika och slutligen tillbaka till Europa.