Sökord på Google

Sökord på Google

Publicerad
2017-12-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Topdog, som sysslar med sökmotorsoptimering, har tillsammans med analysföretaget Semrush, gjort en sammanställning och tagit fram de 99 ord och ordkombinationerna som är, enligt deras analys, dyrast per klick på Google i Sverige.
Begravningsbyrå Göteborg för 465 kronor, Köpa faktura för 445 kronor eller Fakturaköp för 407 kronor. Dessa tre är de dyraste söktermerna.
Totalt sett omsatte sökmotormarknaden i Sverige över 4,5 miljarder kronor 2015, enligt uppgifter från IRM.

– Vad vi vet är det första gången det här görs i Sverige. Det beror framförallt på att det är ett väldigt krävande arbete om man inte har en stor databas som Semrush har, säger Christian Rudolf, grundare av Topdog, till nyhetssajten Breakit.

Han tycker även att det är intressant att begravningsbranschen har köpt söktrafik, speciellt när 8 av söktermerna på topplistan är begravningsrelaterat.

– Begravningar kan kosta upp mot 40-50 000 kronor. Samtidigt är det något som folk inte gillar att tänka på och bli påminda om. Det måste vara en ohyggligt svår bransch att skapa kundrelationer inom. Då kan det vara lättare att lägga mycket pengar på söktrafik, fortsätter Christian Rudolf.

Listan kan göras lång, men den domineras av ord och ordkombinationer som innehåller lån. Lånesegmentet är känt för dess konkurrens, då värdet på en användare inom lån är mycket högt, över tid.

Sammanställningen är baserad på en databas med 11 miljoner ord och ordkombinationer, vilka baseras på resultat från sommaren 2016.