Bäst förpackningsdesign

Bäst förpackningsdesign

Publicerad
2017-12-19
Skribent
Redaktionen

På galakvällen den 19 oktober för Svenska Designpriset, som är en prestigefull tävling inom grafisk design, var det Järna Mejeri och deras uppmärksammade förpackningsdesign, som tog hem en guldmedalj i förpackningskategorin.

– Vi är väldigt stolta och glada över att vår design uppmärksammas i sådan här namnkunnig konkurrens. Våra livsmedel håller redan högsta klass, nu kan vi dessutom säga att förpackningarna är bäst i Sverige, säger Juhani Selvani, ordförande på Järna Mejeri.

Mejeriets förpackningar, som tagits fram av byrån Priotity, har redan uppmärksammats ett flertal gånger av internationella designplattformar.
På prisutdelningen för Svenska Designpriset, var Järna Mejeri ett av 23 varumärken som var nominerade i kategorin Identitet – förpackning.

– Nu fortsätter arbetet med att utveckla både förpackning och innehåll samt ge möjlighet för svenskarna att köpa mejeriprodukter av hög kvalitet, säger Juhani Selvani.
– Jag vill passa på att tacka dels Priority för vårt goda samarbete, men självklart också alla våra mjölkbönder runt omkring mejeriet.