Arkitektkopia öppnar 3D-center

Arkitektkopia öppnar 3D-center

Publicerad
2017-12-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat de senaste åren. Det gäller främst byggmodeller och olika sorters prototyper, vilket är de områden Arkitektkopia kommer satsa på med sitt nya 3D-center i Bromma.

– Man kan skriva ut modeller i byggprojektets olika skeden, exempelvis för att presentera sitt projekt, säger Gunnar Duintjer, VD på Arkitektkopia.
– Vidare kan man ta fram en kostnadseffektiv prototyp i ett tidigt stadium, oavsett om det rör sig om en avancerad reservdel eller ett smycke. Det kortar också ner ledtiderna till slutprodukt, så att de snabbare kan komma ut på marknaden.

På det nya 3D-centret kommer Arkitektkopia ha två 3D-printrar från Canon.

– Vi på Canon är väldigt glada över att få vara delaktiga i Arkitektkopias satsning på 3D-området. Canon har varit väldigt involverade i att bygga upp den kompetens och marknadskunskap som behövs för att möjliggöra denna satsning, säger Joerg Gugel, VD på Canon Svenska.
– Vi vet att Canons och Arkitektkopias kunder efterfrågat fler teknologier och ett enkelt sätt att få tillgång till 3D-utskrifter. Vi är övertygade om att våra lösningar kommer att hjälpa Arkitektkopia att bli marknadsledande på att skapa 3D-modeller mot exempelvis byggbranschen.

Canons 3D-printers kommer printa 3D-modeller i olika storlekar av gipspulver eller plast, antingen i färg eller transparent. I och med detta är Arkitektkopia även Canons partner i Sverige inom 3D-printing.