Nya vinylmaskiner i CAMM-1-serien

Publicerad
2017-04-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Roland DG lanserar de nya vinylskärmaskinerna GR-640, 540 och 420 i CAMM-1-serien. GR-serien har gjorts om totalt för att leverera snittkvalitet i världsklass och produktivitet med ökad noggrannhet, hastighet och mångsidighet.
Stativet och maskinen har fått en ny L-form för att ge en bättre stabilitet när det kommer till att leverera precisionskapning även vid höga hastigheter. Med förbättringarna kan maskinen nu skära 1, 485 millimeter i sekunden och upp till 600 gram nedåtriktad kraft för att kunna skära genom svåra material. De olika modellerna kommer i skärbredder på 1, 651, 1, 397 och 1, 075 millimeter.

– Skärindustrin har blivit alltmer varierad. Utöver skyltproduktion inkluderar nu skärning även bl a fönster- och fordonsgrafik, fönstertoning och skyddsfilm för fordon, personaliserade kläder, etiketter och dekaler, förpackningsprototyper, färg- och blästerstenciler.
– Bredden av applikationer kräver förmågan att hantera ett brett spektrum av material i olika tjocklek, så som fönsterfilm, högintensiva reflekterande material, värmeöverföringsmaterial och kartong, säger Yohei Shinomura, produktionschef på Roland.
– Därför har GR-serien utrustats med elektroniska tryckrullar som kan justera trycket till olika nivåer. Knivarna kan också läsa skärmarkeringar på förtryckt data för att linjera grafiken.