Ricoh i samarbete med Efi VUTEk

Publicerad
2017-01-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu bygger Ricoh vidare på framgångarna med storformatskrivare och tar ett extra steg in på skyltmarknaden genom att erbjuda planskrivare från Efi VUTEk.Det nya samarbetet gör att Ricoh nu kan erbjuda fyra modeller i Efi-serien.

Avtalet ger Ricoh rätt att marknadsföra och sälja Efi VUTEks produkter i hela världen. Först ut är Europa och Latinamerika, följt av Nordamerika samt Asien och Stillahavsregionen. Avtalet fokuserar på de lösningar, som är av störst intresse för Ricohs kunder.

UV-planskrivarna är ett utmärkt komplement till Ricohs storformatskrivare Pro L4100 och kommer att ge Ricohs kunder i tryck- och skyltbranschen nya möjligheter och ökad flexibilitet. Samarbetet innebär, att Ricoh utökar sitt erbjudande inom grafisk kommunikation ytterligare med det kompletterande produktområdet planskrivare. I portföljen finns redan storformatskrivare, skrivare med löpande bana, arkskrivare, mjukvaror och konsulttjänster.

– Detta är en naturlig utveckling för Ricoh av flera skäl. För det första har vi ett långsiktigt samarbete med Efi; vi använder Efi Fiery som skrivarserver i våra arkskrivare, säger Tommy Segelberg, nordisk chef för Ricoh.

– För det andra har vi sedan tidigare utmärkta storformatskrivare i vår produktportfölj, och genom att utöka sortimentet med UV-planskrivare breddar vi tryckeriernas försäljningsmöjligheter.

– Våra kunder har efterfrågat dessa lösningar och vi är glada över att kunna tillgodose deras önskemål tillsammans med ett företag vi har samarbetat med under lång tid och som har ett mycket gott renommé i branschen.

LED-härdning

Bland UV-skrivarna från VUTEk finns bl a den mycket populära LED-hybridskrivaren Efi H1625 med kapacitet att trycka på både rigida material och flexmaterial i fyrfärg och vitt (single pass och multilayer).

Variabel droppstorlek ger gråskala i åtta nyanser. Efi H1625 gör det möjligt att trycka på medier på upp till 1 650 mm bredd och att växla mellan rigida material och flexmaterial går snabbt och enkelt.

– Härdning med LED är en stor fördel, eftersom UV-härdningen sker med Efis kallhärdningsteknik. Det gör det möjligt att trycka på tunnare material, vilket minskar kostnaderna för material, transporter och energiförbrukningen. Efi H1625 är en av de mest miljöanpassade planskrivarna på marknaden, vilket vi tror kommer att vara viktigt för våra kunders inköpsbeslut.

– Dessa prisvärda hybridskrivare kommer att bli ett utmärkt komplement för många av våra tryckerikunder, säger Tommy Segelberg.

One stop shop
Avtalet går helt i linje med Ricohs löfte att ge tryckerierna en möjlighet att utvecklas till helhetsleverantörer av tryckeritjänster, fullt supportade av beprövade och pålitliga lösningar och tjänster. Genom att Ricoh utökar sitt sortiment med dessa enastående skrivare får kunderna fler valmöjligheter; samtidigt som de drar fördel av Ricohs omfattande supportnätverk oavsett var de befinner sig geografiskt.

I Ricohs monter på Drupa-mässan fanns en presentationsvägg, där besökare kan se flera exempel på vad man kan åstadkomma med dessa planskrivare. Ricoh visade en rad produkter och tjänster på Drupa 2016, som gör att trycksaksleverantörer kan snabba på sin verksamhetsförändring. Lösningarna som visades öppnar nya möjligheter och vägar till ökad produktivitet och lönsamhet för visionära tryckproffs. Ricoh tog med Pro VC60000 till mässan. Världens största tryckmässa pågick 31 maj – 10 juni på Messe, Düsseldorf, Tyskland, och Ricoh fanns återigen i hall 8a.

Ricoh_EFI