Hur är framtidens drömchef?

Publicerad
2017-01-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Personal & Chef, nordens största mässa för alla som leder och utvecklar personal, har genomfört en undersökning om framtidens drömchef. Resultatet från undersökningen presenteras i fyra filmer, som kommer i takt tills mässan slår upp portarna på Kistamässan i Stockholm, den 22-23 februari.

Framtiden innebär stora förändringar för chefer. Därför är diskussionen om framtidens ledarskap het. Vilken typ av förändringar står vi inför? Hur påverkar digitaliseringen? Kommer arbetsplatser försvinna? Måste framtidens chefer anpassa sig för att leda framgångsrikt?

– Utmaningen i framtiden blir digitaliseringen och globaliseringen, som ger stort förändringstryck. Konkurrensen ökar i de flesta branscher och allt det ökar kravet på chefer att ständigt bevaka omvärlden, säger Ulrika Sedell, ledarskapsutvecklare och författare.

– Det kommer att ställas ännu högre krav på flexibilitet i framtiden; både för företag och människor. Jag tror att man som ledare måste kunna anpassa sig till alla omständigheter. Jag tror också att framtidens ledare måste vara inspirerande, positiv och trygg, säger Evelina Lindgren, VD aPak.

– En drömchef är pålitlig, organiserad, digital och förstående, vilket kan sammanfattas på två ord; individanpassat ledarskap, säger Jennie Heidenfors, projektchef för Personal & Chef.

Den första filmen kan du se om du scannar QR-koden.

Youtube film

hur är framtidens drömchef