Nytt miljöanpassat latexbläck

Publicerad
2016-07-05
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu kommer Ricoh att lansera ett eget AR-latexbläck till storformatserien; Ricoh Pro L4100.

Det nya miljöanpassade bläcket levererar skarpare och djupare färg på ett bredare utbud av substrat. Lanseringen ägde rum på Fespa Digital i Amsterdam i början av mars.

Utökat färgomfång
Ricohs nya latexbläck finns i CMYK, plus orange och grönt för en utökad färgskala. Vitt bläck finns också, för att förbättra utskriftskvaliteten på transparenta och mörka substrat. Bläcket är idealiskt för ett brett spektrum av användningsområden; från affischer och skyltmaterial till fönsterapplikationer och utomhusskyltning. En exakt färgsimulering med 6-färgstryck ger utmärkta utskriftsresultat av färgkritiska projekt. Hög svart färgdensitet och förbättrad glans levererar detaljer med djupa kontraster och det vita bläcket ger ett levande resultat.

– Det nya miljöanpassade latexbläcket breddar utbudet tillämpningar för storformatserien Ricoh Pro L4100.
– Vi har även sett över möjligheten att sänka produktionskostnaden för bläcket, som gör att vi kan erbjuda en bättre kostnadsbild för producenten. Den förbättrade förmågan att återge företagsfärger och andra naturtrogna specialfärger gör att fönsterapplikationer och utomhusbanderoller inte är några problem.

– Den ökade densiteten i den svarta färgen ger skarpare detaljer och djupare färger. Den förbättrade glansen skapar mer dramatiska och iögonfallande bilder. Vi tror, att våra besökare på Fespa 2016 var mycket nöjda över vad det nya latexbläcket kan åstadkomma, säger Tommy Segelberg på Ricoh Sverige.

Utskrift i tre lager
Möjligheten att skriva ut ett vitt färglager, som grund på transparent eller mörkt material, förstärker färgernas intensitet. Med ett tre-skiktstryck, ett vitt lager i mitten, blir en bild synlig på båda sidor av ett transparent substrat även om utskriften endast är på en sida. Detta öppnar för dramatiska färgeffekter och bakgrundsbelysning i transparenta skyltar.

Effektivare produktion
Ricohs AR-latex torkar snabbt. Det gör att användare kan starta sekundära processer, som laminering eller installation mycket tidigare. Det ökar effektiviteten.
Den kallare härdningen, som sker redan vid 60 grader C, gör att Ricohs AR-latexfärger kan användas på en mängd tunna värmekänsliga material.
Utskriftsmedia som stöds är t ex plastfilm, bestruket papper, PET, presenning, PVC, polyester- och bomullstyg, tapet, transparent vinyl mm.

SM216 Nytt miljöanpassat latexbläck 8709c2be1f96f6d0_org