Color Label – inte störst men först

Publicerad
2016-07-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det är mer än tydligt att både tid och flexibilitet sätts i första rummet hos Color Label A/S i Risskov, Danmark. Företaget tummar inte på vare sig ansvar, kvalitet, produktsäkerhet eller teknisk utveckling. Över-dagen-leveranser har varit företagets verklighet i hela 35 år. Så det är inte för inte, som företagets slogan; Inte störst, men först, än idag är högaktuell.

– Ja, vi sätter verkligen ett värde på tid, som vi även ser att våra kunder värderar högt. Vi vågar säga, att vi idag är snabbast i Danmark.
– Vi kommer snabbt igång. Från att vi fått in ett jobb, är vi i produktion redan efter 10 minuter. Med kunder inom kemiteknisk och livsmedelsindustri samt detaljhandel är detta mer än betydelsefullt, berättar Erik Grønning, VD på Color Label A/S.

Annorlunda filosofi
Företagets första HP Indigo WS6600 har gett mersmak och nyligen har Color Label tagit press nummer två i drift; en HP Indigo WS6800. Pressarna jobbar jämte 12 st flexopressar. Företaget producerar såväl etiketter som shrink sleeves och förpackningar.

– Vi har en lite annorlunda filosofi med vår inställning till tid och flexibilitet. Vi har bl a beslutat oss för att köra våra båda HP Indigopressar i ett skift vardera.
– Detta gör vi just för att hålla öppet för de riktigt snabba jobben, påpekar Lonnie Melskens på Color Label..

Mot ökat digitalt
Hos Color Label intygar man att produktionen håller samma jämnt höga kvalitet oavsett produktionsmetod.

– Vi levererar idag en oslagbar kvalitet oavsett större eller mindre serier. Det är mer än enkelt att matcha slutresultatet, oavsett produktionsmetod.
– Det gör oss maximalt flexibla och tillgängliga för våra kunder. Digitalt hanterar vi dessutom tre gånger så mycket fler jobb.
– Det digitala växer stadigt med private labelling, variabla inslag, kampanjprodukter i mindre serier m.m. Just-in-time-pricipen är vår framtid, menar Lonnie Melskens.

Idag är Color Label till ca 30% digitala, men med den här utvecklingen kommer man inom en 5-årsperiod har utvecklats upp emot ca 80%.

SM416 Color Label - intge störst men först P1050734