Canon i topp för 11:e året i rad

Publicerad
2016-06-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Som en av marknadsledarna inom bl a digital bild har Canon ännu en gång rankats, som etta bland japanska företag och som trea totalt, när det gäller antalet patent i USA.
Som en del av sina forsknings- och utvecklingsinsatser strävar man efter att få patent i många länder och regioner, samtidigt som man tar hänsyn ta till lokala affärsstrategier och tekniktrender.

USA är, med alla sina högteknologiska företag och sin stora marknad, en särskilt viktig region, vad gäller affärsexpansion och teknikallianser.
Fokus på forskning och utveckling är högprioriterat, med fortlöpande investeringar i utveckling av en mängd olika kraftfulla verktyg, lösningar och tjänster både inom företagets kärnverksamhet och i nya affärsområden.

Genom nära samarbete mellan Canons avdelningar för teknik och immaterialrätt strävar företaget efter att förbättra sina tekniska utvecklingsmöjligheter och stärka de immateriella äganderättigheterna ytterligare.
Man har under 30 år i rad rankats bland de fem främsta patentinnehavarna i USA. Antalet patent har ökat varje år och var 2015 uppe i 4 134 stycken.

SM316 Canon i topp för 11e året i rad