Hälften så dyrt med 3D-print

Publicerad
2016-04-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

Nyligen meddelade Stratasys EMEA, ett dotterbolag till Stratasys Ltd, att det tyska nystartade företaget, Floatility GmbH, har utvecklat en första i sitt slag, lätt, soldriven, elektrisk skoter med både Stratasys PolyJet och FDM 3D printtekniker.

e-floater scooter har en elektrisk motor och tre hjul, så att användarna kan stå upprätt och åka fritt utan fysisk ansträngning. För att klara produktens lanseringsdatum i november utnyttjades både Stratasys FDM och PolyJet 3D trycktekniker för hela produktutvecklingsfasen, för att skapa en fungerande prototyp.
En ytterligare fördel var, att detta uppnåddes betydligt mer kostnadseffektivt än med traditionella metoder.

Behovet av att bygga prototyper, som precis liknar slutprodukten och som gör det möjligt att testa allt grundligt, kan vara avgörande för lansering av den här typen av produkter. 3D-utskrifter var viktigt i detta sammanhang, inte bara för att påskynda produktutvecklingscykeln, utan det minskar också dramatiskt kostnaderna för produktutveckling med upp till 50%.

Leichter solarbetriebener Elektroroller gibt nachhaltiger Mobilität in der Stadt neue Impulse. New lightweight and solar powered electric scooter a boost to sustainable urban mobility

Leichter solarbetriebener Elektroroller gibt nachhaltiger Mobilität in der Stadt neue Impulse.
New lightweight and solar powered electric scooter a boost to sustainable urban mobility