Epson med ett #vårskrik

Publicerad
2016-04-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Vårsalongen är Liljevalchs årliga konstutställning och en av Stockholms kulturlivs allra stoltaste traditioner.

Den första utställningen hölls redan år 1921 och idag är Vårsalongen populärare än någonsin. Förra året var en stor publikframgång med fler än 90 000 besökare.
2016 blir dock ett ovanligt år i utställningens 95-åriga historia. Nu inleds renoveringen och utbyggnaden av Liljevalchs lokaler på Djurgården. Därför flyttar Vårsalongen 2016 till City och blir en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm.

Nu gör Epson gemensam sak med Liljevalchs och välkomnar Vårsalongen 2016 med #vårskrik; en installation skapad genom föreningen av teknik och känslor. Epson vill med detta, tillsammans med allmänheten, välkomna Vårsalongen till dess nya hemvist vid Brunkebergstorg och uppmuntra fler till att våga uttrycka sig.

Digital installation
Det finns gott om anledningar till att släppa loss sina känslor i ett välgrundat skrik. Detta har Epson tagit fasta på i #vårskrik, en digital installation, som ska välkomna årets Vårsalong. Vem som helst med ett öppet konto på Instagram kan bidra genom att lägga ut ett eget vårskrik under #vårskrik och #liljevalchs, med en frivillig motivering som exempelvis #kärlek.

Skriken samlas till en gemensam manifestation av våra kollektiva vårkänslor och projiceras på en av husfasaderna vid Brunkebergstorg, blandat med exklusiva inblickar i årets Vårsalong. Den grå husfasaden blir därmed en färgglad projiceringsyta för #vårskrik och Vårsalongen.

Projiceringen på husfasaden vid Brunkebergstorg sköts av tre ljusstarka installationsprojektorer ur Epsons Z10000-serie, försedda med long throw-linser, eftersom avståndet till fasaden är omkring 75 meter och den projicerade ytan drygt 12 meter bred. Tillsammans med Epsons avancerade 3LCD-teknik, som garanterar högkvalitativ återgivning med klara färger och lika starkt vitt som färgat ljus, klarar de av den här typen av tuffa förhållanden.

En skriklåda
Att skrika är en naturlig impuls och ett allmänmänskligt sätt att få utlopp för just känslor. Skriket är universellt och kan tydas över alla språkliga barriärer. Ändå har vi förpassat skriket till särskilda utrymmen eller händelser; skriket hör sällan riktigt hemma någonstans.
I anslutning till Brunkebergstorg i Gallerian finns därför en särskilt utformad skriklåda; en skrikets fristad, där den som vill kan skrika sitt vårskrik i lugn och ro mitt i stadspulsen.

SM216-Epson-med-ett-#vårskrik-DSC_5066

Dessutom kommer en snitslad bana av vägvisningsdekaler i stark Vårsalongsgrön färg lysa upp Gallerians golv, för att få besökarna att hitta rätt till konstupplevelsen intill. Allt det grafiska materialet, som klär låda såväl som golv i anslutning till installationen, är utskrivet med Epsons 64-tumsskrivare SureColor SC-S30600.