Canon presenterar Arizona 1200

Publicerad
2016-04-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Serien vänder sig i första hand till utskriftsleverantörer, som behöver överlägsen utskriftskvalitet, större flexibilitet och enkel användning, enligt ett pressmeddelande från Canon.
Modellerna Océ Arizona 1240, 1260 och 1280 passar verksamheter inom skylttryck
och presentationer, specialtryck, reprografi och fotolabb.

Flatbäddssystemet i den nya serien designades, för att leverera den mest flexibla plattformen inom storformatsutskrift. Utskrift kan ske på ovanliga material med olikartade former, t ex kanvas, trä, keramik eller glas och mångfaldiga utskriften för perfekt passning på material med hög täthet eller struktur, t ex förpackningar eller fasadbeklädnader.

Ett kraftigare vakuumsystem ger pålitlig uppdragning även av skeva, styva material, och det nya UV-skyddssystemet minskar ytvärmen för utskrift på riktigt tunt och värmekänsligt material. Det här är en perfekt lösning för detaljhandelns olika presentationer och för säljmaterial och skyltar.

Océ Arizona 1200-serien är ett utomordentligt tillskott för utskriftsleverantörer, som vill öka produktionskapaciteten eller inrikta sig på högkvalitativa tillämpningar och marknader. Modellerna levererar högkvalitativa resultat, är flexibla och pålitliga och enkla att använda. Det intuitiva användargränssnittet arkiverar utskrivna jobb för framtida omtryck och det snabba systemet, för att byta bläck förhindrar automatiskt att användaren matar in utskrifterna på fel sätt.

Enheterna använder upp till sex färger och kan också utrustas med vitt och lack. Som tillval finns dessutom bläcken ljus cyan och ljus magenta, för överlägsen utskriftskvalitet på fotografiska arbeten och konsttryck.

– Det finns en enorm möjlighet för alla, som levererar mellanstora utskriftsvolymer att utöka sin verksamhet, oavsett om de inriktar sig på grafisk kommunikation, förpackningar, industriellt tryck eller detaljhandel.
– Men för att förbli konkurrenskraftiga måste de kunna leverera många olika högkvalitativa produkter; snabbt och kostnadseffektivt. Och med just dessa krav i åtanke utvecklade vi Océ Arizona 1200-serien, berättar Matteus Celinski, produktchef på Canon Svenska AB.

sm316 Canon Presenterar Arizona 1200