Saint-Gobain fyller 350 år

Publicerad
2016-03-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Glas till slottet i Versailles, det var så det började för Saint-Gobain, världens ledande byggkoncern. Den 15 oktober 2015 fyllde de 350 år, och deras svenska bolag firade med ett glasklart val; att stötta hjälporganisationer för framtid och hopp.

Från och med maj 2004 ingår företagen Dahl, Bevego, Optimera, Konradssons Kakel, Kakelspecialisten och VVS Centrum i Saint-Gobain, i den svenska grenen av koncernens division Building Distribution.

Den svenska jubileumsgåvan till anställda symboliseras genom armband, som man får genom att stötta olika hjälporganisationer; en länk till framtid och hopp.

– Vi har valt att stötta SOS Barnbyar, Ung Cancer och kampanjen I Say No Drugs, berättar Tomas Johansson, VD på Dahl Sverige AB och för den svenska delen av Building Distribution.
– Det var ett naturligt val för oss, i linje med koncernens grundvärdering; att värna om en hållbar livsmiljö, för både klimat och människor.

Grundvärderingen kallas Sustainable habitat och genomsyrar all verksamhet hos Saint-Gobain, i alla bolag och hos all personal. Den kan på svenska översättas till hållbar livsmiljö och handlar om att kombinera sunda värderingar, både inom produktval och livsfilosofi. Koncernen arbetar också, sedan 2003, med FN:s Global Impact; tio internationella principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption.

SM815 Saint-Gobain fyller 350 år mfxyv2wzxrtk82q8okju