Durst med tryck på glaset

Publicerad
2015-11-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I oktober på Vitrum 2015 i Milano demonstrerade Durst sin nya Rho Vetrocer; en digital glasprinter, som introducerades på Glasstec 2014. Rho Vetrocer kommer att göra det möjligt att använda keramiskt bläck för glastryck och har ett nytt transportsystem för materialet med sugkoppar, som ska ge trycket precis positionering på glaset.

Det keramiska bläcket är bly-, kadmium- och nickelfritt, vilket överensstämmer med DIN-reglerna och ska kunna återges i flera olika färgvariationer än andra digitala bläck. Glasprintern togs fram i den nya affärsenheten, Durst Industrial Inkjet Applikation Gmbh i Lienz, Tyskland.

– I vår nya affärsenhet anpassade vi inkjet-tekniken för glastryck, för att eliminera eventuella begränsningar som kan påverka traditionella tryckprocesser, och för att erbjuda nya användningsmöjligheter, stilar och effekter med glasmaterialet, säger Dr Richard Piock, ordförande för Dursts styrelse.
– Vår vertikala integration kommer att göra att vi framgångsrikt kan närma oss komplexa utmaningar inom glastryck. Vitrum 2015 är en bra möjlighet för oss att presentera de nya möjligheterna med vår Rho Vetrocer.

Durst med tryck på glaset