Xerox gör inkjet-teknik mer tillgänglig

Publicerad
2015-09-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Med den senaste tryckpressen från Xerox blir inkjet-tekniken tillgänglig för fler trycksaksleverantörer, genom att sänka trösklar som höga tryckvolymer, storlek och kostnad. Xerox Rialto 900 Inkjet Press erbjuder unika funktioner och skapar ett helt nytt segment in den växande marknaden för inkjetproduktionstryck i färg.

Som världens första fullt integrerade rulle-till-ark-lösning på smal pappersbana passar Rialto 900 för tryckerier, som producerar 1,5-5 miljoner bilder per månad. Den har det minsta ytbehovet av alla inkjet-maskiner på marknaden; 3,58 x 1,55 m, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ för en rad olika produktionsmiljöer.

– Med Rialto 900 skapar vi ett helt nytt marknadssegment för inkjet, som förändrar spelreglerna genom att föra samman arktryck, inkjet och offset.
– Det är en viktig utveckling för tryckerier, som vill förbli konkurrenskraftiga och för tryckmarknadens överlevnad på lång sikt, säger Paul Morgavi, på Xerox och VD för Impika.

Förenklar arbetsflöden
Enheten är snabb och levererar bildkvalitet för direktreklam, transaktionsdokument och bokproduktion. Tryckpressen har en allt-i-ett design med front-end controller, pappersrulle och efterbehandlingskomponenter inbyggda i maskinen, vilket är yteffektivt, samtidigt som det är praktiskt vid maskinunderhåll.

Tryckpressen automatiserar och förenklar en rad arbetsflöden med hjälp av XMPie PersonalEffect StoreFlow, FreeFlow Core och VI Suite samt lösningar från GMC och Solimar.
Den har en upplösning på 1000 x 1000 dpi och bl a en integrerad och automatiserad missing jet detection och duplexregistrering. Den använder vattenbaserade HD-bläck
och har integrerad skärare och avläggare samt en stor pekskärm för enklare tillgång till olika tillval.

Rialto 900 är den första produkten, som utvecklats och lanserats gemensamt av Xerox och Impika, endast två år efter förvärvet. Dessutom har Impikas produktportfölj nu helt integrerats med Xerox produkter och varumärke.

Fler framsteg inom Inkjet
Xerox lanserar även Impika Evolution Inkjet Press, som levereras med ett sk VHQ-läge (Very High Quality), som jämnar ut ytan och förstärker detaljer och visuell bildupplösning på både offset- och Inkjet-behandlat papper. Större nivåer av bläck skjuts ut från olika munstycken till papper, vilket maximerar styrningen av bläckdropparnas placering vid höga hastigheter.

Xerox gör inkjet-tekniken mer tillgänglig