Tryck och vrid för bättre kontakt

Publicerad
2014-12-17
Skribent
Eric Windahl

Tidigare i år lanserade Coca-Cola en ny flaskmodell i Colombia med namnet; Friendly Twist. Namnet syftar på att flaskan är försedd med en ny typ av plastförslutning, som bara kan öppnas om två flaskor trycks och vrids mot varandra.
Tanken bakom flaskan, som utvecklats av reklam- och designbyrån Leo Burnett, var att den skulle hjälpa nya elever på deras första dag i college att få kontakt med varandra.

Förslutningarna på Friendly Twist-flaskorna är utformade så att de, likt ett puzzel, passar ihop med varandra. Genom att föra ihop förslutningarna på två flaskor, trycka och vrida, kan förslutningarnas försegling brytas och plastkorkarna skruvas av.

Friendly Twist- flaskorna har blivit en stor framgång, dels ökade försäljningen av Coca-Cola, vilket förmodligen var en av avsikterna bakom innovationen, dels blev konceptet snabbt populärt bland studenterna och bidrog till att de snabbare fick kontakt med varandra.

Tryck och vird för bättre kontakt