Ökad efterfrågan på papperspåsar och papperskassar

Publicerad
2014-12-08
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

BillerudKorsnäs har lanserat två nya produktfamiljer av förstklassiga papper för påsar och bärkassar till livsmedels- och detaljhandeln. Detta sker samtidigt som Europaparlamentet har röstat för en kraftig minskning av användandet av plastpåsar fram till 2019. Då produkterna är nedbrytbara utgör de ett betydligt mindre hot mot naturen och vattendragen än plast.

BillerudKorsnäs nya produkter ska möta den ökade efterfrågan på papperspåsar och papperskassar inom detaljhandeln och livsmedelssektorn. Produktfamiljerna Xpression och Basix erbjuder enastående styrka och utmärkt tryckbarhet samtidigt som de har mycket goda miljövärden. Produkterna är också utvecklade för att kunna användas i olika applikationer, enligt ett pressmeddelande från företaget.

SM614 Ökad efterfrågan på papperspåsar och papperskassar