Årets stora fotohändelse avslutad

Publicerad
2014-12-15
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Närmare 12 000 fotointresserade besökare vallfärdade till Fotomässan, som gick av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö i mitten av november. Entusiasmen var stor bland både besökare och utställare och många var nöjda med seminarierna och utställningarna som höll hög klass.

Av de nära 12 000 besökarna kom en stor andel på lördagen. Årets stora fotoutställningar; Natur, Kontinent, Moment och Inta Ruka var mycket uppskattade. Likaså seminarierna, varav en del hölls av Moderskeppet, och en del av representanter från fotokollektiven Moment och Kontinent.

Det nya området för professionell filmproduktion, Nordic Cine ProZone lockade många nya besökare. Fotomässans flytt från B-hallen till A-hallen fick också bra respons.

– Flytten till vår A-hall har mottagits väldigt positivt, såväl av utställare som av besökare.
– Övrig feedback som vi nåtts av under mässan är att det har varit mycket folk, bra aktiviteter samt engagerade besökare, som köade innan öppning och stannade kvar hela dagarna i hallen, säger Mikael Hagander som är projektchef för Fotomässan.

Fotomässan är Nordens största mässa för fotografi och besökarna får under tre dagar uppleva en fotofest fylld med inspiration, nyheter och fria föreläsningar. På fotomässan möts hängivna amatörfotografer och professionella yrkesfotografer.

SM814-Årets-stora-fotohändelse-avslutad-_DSC2181