Göteborgstryckeriet kompletterar med digital offset

Publicerad
2014-09-05
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Print & mer

Under våren har Göteborgstryckeriet tagit en HP Indigo 5500 i drift. Tanken är att komplettera med en offsetlikkvalitet, tryckt digitalt för de lite mindre upplagorna.

– Vi anser att tekniken kommit så pass långt att vi nu satsar på en maskin för att kunna möta behovet av mindre upplagor med offsetliknande kvalitet, konstaterar Tobias Hinton, VD för Göteborgstryckeriets Business Print.

Kvalitetskraven är högt ställda, inte minst internt
– Vi håller högsta möjliga tryckkvalitet rakt igenom och lägger mycket kraft på den yppersta offsetkvaliteten. Satsningar på HPT (Hybrid Print Technology) och högsta nivå på färghållning med PMS-färger mm är bara delar av ett idogt arbete med just tryckkvaliteten. Det har gjort att vi så att säga väntat ut tekniken.
– Nu uppvisar tekniken ett digitalt tryckresultat som vi kan stå för, menar Tobias Hinton vidare.

För att hantera just de mindre förpackningsupplagorna har företagets HP Indigo 5500 utrustats med tilläggsfunktionen; Thick substrate kit, för att hantera tryck på papperskvaliteter på upp till 450 g.

– Vi kör till 75% på obestruket papper, så resultatet i färgomfång och kvaliteten på sådana substrat så väl som möjligheterna att köra med PMS-färger har varit klart avgörande faktorer i valet av lösning. Inte minst med tanke på att vi kör en hel del profilprogram.
– Att kunna hantera tyngre papperskvaliteter stärker ytterligare våra möjligheter inom förpackningstryck, berättar Tobias Hinton.

Det finns till och med kunder som efterfrågat just mindre upplagor tryckta i digital offset.

– Kunder med höga krav på exempelvis stort färgomfång och hudtoner har efterfrågat mindre upplagor tryckta just i HP Indigo. Nu kan vi möta upp även dessa förfrågningar, vilket känns mer än bra, avslutar Tobias Hinton.

Göterborgstryckeri