Champagnekyl vann Carton of the Year

Publicerad
2013-12-16
Skribent
Eric Windahl

Vinnaren av den åtråvärda titeln; Carton of the Year i årets upplaga av Pro Carton/ECMAs kartongförpackningstävling blev en elegant, guldglänsande ytterförpackning i kartong, som samtidigt fungerar som en bärbar champagnekylare.
Dessutom går det alldeles utmärkt att hälla upp den kylda drycken utan att ta ut flaskan ur kylaren.
Förpackningen, som kallas Twinkle Box, är designad och tillverkad för välkända champagnen Moët & Chandon av kartongkonverteraren Van Genechten Packaging i företagets fabrik i franska Angoulême och kartongmaterialet kommer från Stora Enso och Mayr-Melnhof Karton.

Twinkle Box består av två laminerade kartongkvaliteter med metalliserade ytor, som bildar en elegant bärbar vinkylare, vilken håller en champagneflaska väl kyld i upp till två timmar. Förpackningen levereras plant och är lätt och snabb att resa och göra klar för den kylda flaskan.

SM713 Twinkle Box  2013_028a