Strama, svartvita Stripes får tillökning

Publicerad
2013-11-19
Skribent
Redaktionen

Svartvita-serien; Stripes från heminredningsföretaget Rotor i Borås med handmålad dekor blir i höst lite större. En assiett, två blomkrukor, en smalrandig och en bredrandig samt en klotljusstake för värmeljus lanserades på Formex i augusti.

– När det strama svartvita möter det handgjorda, är det vi tycker är spännande med denna serie, säger designern Magnus Forthmeiier.
– Godset putsas för hand innan varje del sätts på en kavalett och målas med pensel av en av de duktiga hantverkarna på Nittsjö keramikfabrik. Allt detta hantverk gör att varje produkt blir unik och en aning olika men mycket mer levande och spännande.

Stripes passar utmärkt som solitär eller att kompletteras med den enfärgade servisserien; Signatur från Rotor eller något annat porslin som finns hemma. Stripes är designad av Magnus Forthmeiier

SM513 Rotor randig ljuslykta

Designföretaget Rotor startades 1997 i Borås som ett samarbete mellan textilformgivarna Pia O. Björklund och Magnus Forthmeiier samt keramikern Birgitta Swahn. Sedan starten har drivkraften varit att förena olika kompetenser i en gemensam kollektion med målet att göra vackra vardagsprodukter.

En av grundpelarna i Rotors filosofi är att tillverka allt i Sverige. Det nära samarbetet med hantverkare och producenter samt att ta tillvara på det enorma kunnande som finns är viktigt. Att undvika långa transporter och värna om miljön är en självklarhet.
SM513 Rotor röd jul nära