Svenskarna drömmer om sol, bad och jobb

Publicerad
2013-06-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

När svenskarna drömmer om semestern 2013 är det att umgås med vänner samt sol och bad som står högst på önskelistan. Över hälften av svenskarna önskar sig helst solsken, salta bad och kvalitetstid med vännerna. Bland de yngsta, 16-29 år, är det många som drömmer om ett jobb. Det visar Miljonlotteriets drömundersökning gjord av ScandInfo.
Svenskarnas sommarsemester närmar sig med stormsteg och planeringen började för många redan vid jul.

– Vi på Miljonlotteriet jobbar för att förverkliga små och stora drömmar, att känna till svenskarnas semesterdrömmar är viktigt för att vi ska kunna uppfylla vår vision, säger Ludwig Alholt, VD på Miljonlotteriet.

När Scandinfo på uppdrag av Miljonlotteriet undersökte svenskarnas drömmar för sommarsemestern 2013 var svaret självklart – vi vill ha en semester med sol och bad tillsammans med goda vänner. För den yngsta generationen, 16–29 år, är att få ett jobb en viktig semesterdröm. Mer än var fjärde ungdom drömmer om ett jobb på semestern.
Svenskarna drömmer också om utlandssemester och att vinna på lotteri. Även att semestra i Sverige kommer högt upp på önskelistan. Semesterbostaden drömmer vi om att ha i Sverige eller Spanien.

– 23 procent av svenskarna drömmer om en semesterbostad i Sverige eller Spanien. På andra plats kommer Italien och på tredje plats Grekland, säger Ludwig Alholt.

Det här drömmer svenskarna om i sommar
1. Umgås med vänner 53%
Sol & bad 53%
2. Åka på utlandssemester 38%
3. Vinna på lotteri 37%
4. Semestra i Sverige 35%
5. Sova ut 26%
6. Bygga ut/renovera 23%
7. Påta i trädgården 20%
8. Få ett jobb 10%
9. Byta bostad 8%
10. Byta jobb 7%