Nya touchskärmar ger nya möjligheter

Publicerad
2013-04-18
Skribent
Josefin Nässlander

NEC Display Solutions lanserar nya touch-modeller i storformat, NEC MultiSync V462-TM och NEC MultiSync V651-TM. Med hjälp av optisk avläsningsförmåga öppnar modellerna nya dörrar för interaktiv reklam, kommunikation i offentliga miljöer samt för undervisning i både klass- och mötesrummet.

De nya MultiSync-modellerna kommer i storlekarna 46- och 65-tum och tillåter upp till sex samtidiga beröringspunkter eller fyra dragpunkter, beroende på operativsystem. Skärmarna använder fyra kameror med svarstid på upp till 120 bilder per sekund och erbjuder en hög bildupplösning och en intuitiv användarvänlighet.
De är utrustade med fullhärdat glas och dubbelt antireflektionsfilter, vilket ger en kostnads-
effektiv och robust lösning för interaktiva touch-applikationer. Modellerna behöver inte heller kalibreras, vilket sparar tid för användaren.

NEC -  Nya touchskärmar

– Pekskärmar har funnits i olika former i många år, men smarta telefoner och surfplattor har gjort oss till en touch-generation. Våra nya skärmar i MultiSync-serien använder dagens teknik och interaktivitet på ett sätt som de flesta känner igen, säger Henrik Breda, försäljnings- och marknadsdirektör på NEC Display Solutions.

Den avancerade touch-funktionen levereras av NECs partner Lumio. Genom att använda kameror i stället för en kapacitiv eller resistiv pekskärm, kan användare interagera med skärmen med hjälp av händer, handskar och andra pekföremål. Modellerna är enkla och intuitiva att använda.

– Att erbjuda touch-teknik kan ge ökade intäkter genom direkt deltagande och engagemang, förbättra kundupplevelsen genom intuitiv interaktion och ge en möjlighet att minska drifts- och personalkostnader.
– Skärmlösningarna hjälper även kunder att använda de senaste operativsystemen till fullo och hjälper till att fånga uppmärksamhet, locka och engagera, fortsätter Henrik Breda