Allt i Lego

Publicerad
2013-04-23
Skribent
Josefin Nässlander

Det finns många sätt att marknadsföra sig på och målet är att sticka ut ur mängden, det har Gabriel Bremler tagit fasta på. Han bygger byggnader, produkter, företagsloggor, porträtt, ja nästan vad som helst, i Lego.

 Allt i Lego

Framtida kontor & hotell för Wester+Elsner Arkitektkontor

– Jag byggde mycket Lego i slutet av tonåren och som ung vuxen. Efter att ha byggt en vagn av Stockholm tunnelbana i Lego fick jag för mig att kontakta SLs marknadsavdelning och se om det fanns ett intresse av att köpa denna modell och ha den som ett utställningsobjekt på huv-
udkontoret. SL nappade. Därefter startade jag ett eget företag och började aktivt marknadsföra mig som Lego-modellskapare, säger Gabriel Bremler.

Sedan dess har han bl a byggt en 190 cm hög modell av Turning Torso i Malmö på uppdrag av NCC. En modell av Djurgårdsbron och en visualisering av en kontorsbyggnad för Diligentia med måtten 1×2 m och som vägde 60 kilo.

– Lego-gestaltning är ett nyskapande och lekfullt alternativ till traditionella modeller. Lego är ett populärt medium som många kan anknyta till och fascineras av. Lego-modellens lekfullhet gör den till ett utmärkt verktyg för att kommunicera idéer och visualisera byggnader och verksamheter.

 Allt i Lego   Allt i Lego

Sveavägen 44 – kontorsfastighet skapat åt Diligentia.