Vattenfri inkjet för högvolyms- produktion

Publicerad
2012-09-26
Skribent
Redaktionen

Nya Xerox CiPress 500 Production Inkjet System är världens enda vattenfria inkjetsystem för högvolymsproduk-
tion. Maskinen har dubbla motorer och skriver ut 152 meter, motsvarande 2050 A4-sidor, i helfärg per minut, vilket effektiviserar produktionen av trycksaker för marknadsföring, transpromo och publishing.

Xerox CiPress 500

Inkjetsystemet har testats av dmh Marketing Partners, ett amerikanskt företag inom direktreklam som producerar mer än 800 miljoner utskick varje år. Genom att använda Xerox CiPress 500 fick dmh en konsekvent kvalitet från sida till sida, vilket frigjorde tid från att rekalibrera tryckpressen. Tid som istället kunde utnyttjas till att utveckla lönsamma intäktsmöjligheter, säger företaget i en pressrelease.

– Vi letar hela tiden efter banbrytande teknik för att driva produktionsprocessen och vi anser att CiPress 500 har den bästa tekniken för höga volymer, säger Randy Seberg, teknikchef på dmh Marketing Partners.

Vattenfri teknik
Xerox CiPress 500 bygger på patenterad solid ink-teknik, vilket gör att användare kan skriva ut på helt vanligt lågkostnadspapper utan att bläck tränger igenom. Detta – tillsammans med självövervakande och autokorrigerande produktionskontroller – ger en högpresterande, pålitlig maskin som trycker tiotals miljoner sidor varje månad.
Xerox FreeFlow Print Server förbättrar produktiviteten ytterligare genom att hantera komplexa jobb utan att utskriftshastigheten påverkas.

– Förutsägbarheten är väldigt hög – det första arket ser likadant ut som ark nummer 500 000, vilket jag aldrig har kunnat säga om en offsetpress, säger Randy Seberg.

Fler jobb, mindre kostnader
Tryckerierna kan bli ännu mer produktiva med Xerox IntegratedPlus, ett nytt program som utnyttjar plattformen med öppna standarder med Xerox printserver FreeFlow och olika branschledande mjukvarulösningar från partners.
Det första erbjudandet i detta område är Xerox GMC IntegratedPlus med en kundanpassad mjukvara för Xerox FreeFlow Print Server och CiPress 500, vilket ger en extra skjuts åt produktiviteten.

Intäktstillväxt
Resultatet är konsekvent kvalitet, tvåvägs datakommunikation, minskade arbetskostnader och färre tillfällen för fel
i en produktionsrunda. Tillsammans driver detta både volym och intäktstillväxt.

– Eftersom behovet av färgutskrifter fortsätter att öka blir inkjetmaskiner som Xerox CiPress 500 strategiskt viktiga eftersom de gör det möjligt för tryckleverantörer att få bättre lönsamhet i uppdragen, säger Johan Mikaelsson, nordisk marknadsdirektör hos Xerox.

Xerox CiPress 500 förhandsvisades på Graph Expo i Chicago tidigare i höst. Maskinen som användes var en enkel tryckpress med kapacitet för dubbelsidigt tryck. Denna konfiguration har samma fördelar som versionen med dubbla motorer och kan uppgraderas vid behov.