Atlas gör det igen

Publicerad
2012-09-19
Skribent
Redaktionen

Det är inte första gången som det lilla företaget Atlas Screen i Bergshamra, strax norr om Stockholms city, är första med att importera nya tekniska innovationer när det gäller tryck i profil- och presentreklamsammanhang.
Nu handlar det om en revolutionerande lösning, som ger helt unika möjligheter att applicera tryck på föremål med ojämna, svängda eller välvda former. Det kan vara glas, tallrikar, stenar, men också traditionella föremål som brickor, tallrikar, skålar, musmattor. Resultatet blir av mycket hög kvalitet.
Atlas vaccum
Tekniken bygger på att föremålen läggs i en låda, som tillsluts och luftevakueras, dvs det bildas ett kraftigt vakuum kring föremålen. Med värme och kringliggande silikonkudde appliceras bilden på föremålet och anpassar sig till dess form.

– Det här slår det mesta, som vi hittills sett, förklarar Lars Dahlin, VD och ägare till LD Marknadsassistans AB, som driver Atlas Screen.
– Det här är lite av en dröm för de flesta sublimattryckare, både för att maskinen klarar udda former, har en hög produktionskapacitet och ger ett resultat av hög kvalitet med stor tålighet.

Atlas vaccum

3D Air Forced Vacuum Heating Machine tillverkas i Kina av en världens största leverantörer av bl a belagd keramik och porslin.

– Eftersom jag funderar på att trappa av och avyttra Atlas Screen med befintlig kund- och orderstock och lager samt olika välkända agenturer, känns det väldigt roligt att kunnat ta hem distributionsrätten till den här fantastiska maskinen, säger Lars Dahlin.
– Vi har hållit på i åtskilliga decennier och jag vill påstå, att vi är en aktad aktör med gott renommé. Den som får ta över torde få en bra start direkt.

Atlas vaccum

Mer info; www.atlasscreen.se