Formex slog flera nya rekord

Publicerad
2011-03-09
Skribent
Redaktionen

Formex fortsätter kurvan uppåt. Vårens mässa – i januari – hade fler utställare än någonsin tidigare, 833 att jämföra med 781 förra våren. Formex slog också besöksrekord med sammanlagt 26 729 besök, vilket är en ökning med 5% jämfört med förra vårens rekordsiffror. Intresset från utlandet fortsätter att växa; antalet utländska besök ökade med 18%.Under fyra dagar möttes den nordiska inrednings- och presentbranschen på Stockholmsmässan, för att göra vårens inköp och se de senaste trenderna.

Årets första Formex lockade 1 187 rekordmånga besök från utlandet, vilket är 180 personer fler än förra våren. Flest besökare kom från Finland med 536 jämfört med 482 personer förra våren. Sedan kom Norge med 149 besökare, att jämföra med 126 våren 2010.

-Det är fantastiskt roligt att vi har slagit så många rekord och att intresset för Formex bara växer. Gott att höra är också att utställarna rapporterar om bra försäljning och goda affärer, säger Chicie Lindgren, projektledare för Formex.

Formex bjöd också på flera föredrag om trenderna i Norden, både från ett internationellt perspektiv med Vincent Grégoire från trendbyrån Nelly Rodi i Paris och från ett nordiskt med Pejgruppen från Danmark och Svenska Moderådet.

-Vi vill att Formex ska bli en angelägenhet för hela Norden, vilket vi kommer att fortsätta satsa på, berättar Chicie Lindgren.

Intresset från media slår också nytt rekord; i år var antalet 904 ackrediterade jämfört med 885 förra året. Formex Stockholm arrangeras två gånger per år. Nästa mässa äger rum 1 – 4 september 2011.