Mistral gjorde succé på Sign 2009

Publicerad
2010-01-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Kalas nya lamineringsmaskin Mistral gjorde, enligt Anilinkompaniet, succé på Sign Scandinavia 2009 med sin innovativa design i kombination med ett nytänkande i flera funktioner och det till ett attraktivt pris.

Colourgen-Kala-Laminator

Mistral är både designad och tillverkad i Frankrike av Kala A.S. Den slimmade designen kombineras med de nya och innovativa funktionerna som bl a det patenterade självjusterande rulltrycket, vilket känner var man laminerar och justerar rullarnas tryck automatiskt.

Mistral har tagits fram med tanke på att en person enkelt ska kunna ladda och köra maskinen. Det gör att man utan svårighet laddar både enkel och dubbelsidig laminering. Byte av rullar sker mycket enkelt och inga verktyg behövs. Bordet på framsidan av maskinen fälls bara upp.

Den digitala displayen som styr maskinen har även en minnesfunktion, vilket gör att man kan lagra upp till fem olika inställningar för olika material.

Den har en max öppning på 50 mm och kan köra upp till 6,2 m/min. Den övre rullen kan värmas upp till 60 C.

Mistral levereras med fem rullar och en upprullare samt finns i bredderna 1650 mm och 2100 mm.